پاناتین پارس

 طراحی و مهندسی

انواع سکوی بارگیری پاناتین پارس

محیط‌های صنعتی مانند کارخانه‌ها، سردخانه‌ها و انبارها به‌طورمرتب در حال انجام عملیات بارگیری و تخلیه‌ی بار هستند. آن‌ها برای این منظور از تجهیزات مختلفی استفاده می‌کنند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، سکوی بارگیری است. به این تجهیزات، رمپ تخلیه، هم سطح کننده یا داک لولر (Dock Leveler) نیز گفته شده و وظیفه‌ی اصلی آن، برقراری ارتباط به بین دو سطح بارگیری و تخلیه‌ی بار یا بارانداز است.

استفاده از سکوی بارگیری مزایای متعددی مانند افزایش امنیت مالی و جانی هنگام جابجایی بار و تسریع آن را در بر دارد. این تجهیزات خود به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که از نظر مکانیسم عملکرد، ظرفیت بار و ارتفاع با یکدیگر متفاوت هستند.

به دلیل حساسیت عملیات بارگیری و تخلیه‌ی بار، لازم است که سکوی بارگیری دارای استانداردهای بین‌المللی ایمنی بوده و بتواند مزایای به‌کارگیری این تجهیزات را به‌طورکامل برآورده کند. خرید از برندی معتبر و دارای گواهی‌نامه‌های معتبر ملی و بین‌المللی اصلی‌ترین راه‌کار اطمینان از کیفیت عملکرد این محصول است.

شرکت پاناتین پارس، یکی از تخصصی‌ترین مراکز طراحی و تولید تجهیزات ایمنی صنعتی ازجمله انواع سکوی بارگیری در ایران است. این شرکت، ضمن بهره‌گیری از قطعات تولیدشده توسط برندهای معتبر اروپایی، محصولات متنوع خود را تحت استانداردهای روز تجهیزات ایمنی صنعتی تولید می‌کند.

_

سکوی بارگیری چیست؟

پیش از‌ آن که به معرفی انواع سکوی بارگیری بپردازیم باید ماهیت و ساختار کلی این تجهیزات را شرح دهیم. هدف اصلی از نصب رمپ تخلیه، کمک به عملیات بارگیری و تخلیه‌ی بار است. در این عملیات، بار، بین دو سطح بارانداز و خودروی حمل بار اعم از کامیون، وانت یا تریلی جابجا می‌شود. این دو سطح معمولا ارتفاع نابرابری داشته و علاوه‌بر‌این با یکدیگر فاصله دارند. درحالی‌که شاید بارهای سبک را بتوان به‌صورت دستی بین این دو سطح جابجا کرد؛ برای بارهای سنگین معمولا به لیفتراک و چرخ‌های بار نیاز است. در اینجاست که ضرورت نصب داک لولر مطرح می‌شود.

سکوی بارگیری متحرک “dock leveller” ، سیستمی مکانیکی یا هیدرولیکی است که توسط یک صفحه‌ی شیب‌دار مسطح مستطیلی، دو سطح را به یکدیگر متصل می‌کند. زیر این صفحه، سیستم محرکه‌ی آن قرار دارد که به‌وسیله‌ی انواع قطعات، نیرو را از منبع آن اعم از موتور هیدرولیکی، موتور برقی، نیروی دست یا پمپ باد، دریافت کرده و به صفحه منتقل می‌کند.

سکوی بارگیری
سکوی بارگیری

فرآیند حرکت سکوی بارگیری

به‌طورکلی، قسمت‌های مختلف سکوی بارگیری عبارتند از:

  • سیستم نیروی محرکه
  • فریم خارجی یا چاهک
  • صفحه‌ی فوقانی یا پلتفرم
  • ورق قلاب، لبه یا Lip
  • اهرم‌ها و بازوهای نگهدارنده
  • لولاهای عقب و اتصالات آن‌ها
  • تیرها یا جک‌های پشتیبانی صفحه
  • صفحات جانبی
  • انواع یراق‌آلات، قطعات، زنجیر، گوه، لایه‌های لاستیکی و غیره
  • تابلوی فرمان برق و تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی مانند سنسورها

سیستم نیروی محرکه‌ی یک هم سطح کننده ، می‌تواند تماما دستی، الکترومکانیکی، الکتروهیدرولیکی و یا پنوماتیکی باشد. درهرصورت این سیستم، پس از دریافت فرمان حرکت، نیرو را به لولاهای عقب، اهرم‌ها و بازوهای سکو منتقل می‌کنند. این نیروها نیز به کمک انواع زنجیر، گوه و دیگر یراق‌آلات صفحه را تا ارتفاع موردنظر، حرکت می‌دهند. صفحه‌ نیز وزن خود و بار عبوری را به تیرها و جک‌های پشتیبانی و درنهایت زمین انتقال خواهند داد.

تعدادی صفحه‌ی جانبی نیز زیر صفحه‌ی اصلی نصب‌شده و از اعوجاج آن و تولید سروصدای زیاد هنگام عبور بار جلوگیری می‌کنند. کل این تجهیزات به استثنای صفحه در درون یک محفظه‌ی فولادی قرار گرفته که می‌تواند در زمین دفن شود. در‌این‌صورت به محفظه‌ی موردنظر، چاهک گفته می‌شود.

شرکت پاناتین پارس، تمامی این قطعات را از برندهای معتبر خارجی تامین کرده و پس از تولید از ظرفیت حمل بار و صحت عملکرد آن‌ها با انجام تست‌های استاندارد، اطمینان حاصل می‌کند.

انواع سکوی بارگیری
انواع سکوی بارگیری
_

انواع صفحه رمپ تخلیه

نحوه‌ی اتصال صفحه سکوی بارگیری به لبه‌ی سطوح بارگیری یا بارانداز یکی از مهم‌ترین مراحل طراحی و تولید این محصول است. در ساده‌ترین حالت ممکن، صفحه‌ی سکو به شکل یک‌تکه ساخته می‌شود. انتهای این صفحه از قطعاتی مانند گیره و قلاب برای اتصال به لبه‌ی خودرو یا بارانداز استفاده می‌کند.

شکل پیچیده‌تر صفحه‌ی سکوی تخلیه، طراحی آن با یک لبه‌ی جداگانه در بخش‌های انتهایی آن است که به‌واسطه‌ی یک ردیف لولا به صفحه متصل می‌شوند. به‌این‌ترتیب، امکان تنظیم دقیق‌تر و سریع‌تر ارتفاع، مهیا می‌شود.

در حالتی دیگر، لبه‌ی سکو می‌تواند به‌صورت تلسکوپی حرکت کرده و با سطح موردنظر، هم‌ارتفاع شود. در این حالت معمولا از چشمی و سنسور برای تشخیص و تنظیم دقیق‌تر ارتفاع استفاده می‌شود. همچنین صفحه‌ی سکوی بارگیری می‌تواند به‌صورت آجدار و یا صیقلی ساخته شود.

در‌حال‌حاضر بهترین متریال‌ها برای ساخت صفحه داک لولر، فولاد گالوانیزه و ضدزنگ هستند. فولاد گالوانیزه دارای یک لایه فلز زینک یا روی است که از آن در برابر خوردگی محافظت می‌کند. فولاد ضدزنگ یا استنلس (Stainless) اما اساسا یک متریال ضدزنگ بدون پوشش‌های اضافی است. قیمت این متریال، گران‌تر؛ اما طول عمر آن نیز بیشتر است. مقاومت در برابر خوردگی، ضربه، خراش و غیره، یکی از ضرورت‌های ساخت صفحه‌ی سکوی بارگیری به دلیل قرارگیری دائم آن در برابر عواملی مانند فشار و ضربات بار و لیفتراک و مواد شیمیایی است.  

سکوی بارگیری الکترومکانیکی

مکانیسم الکترومکانیکی، یکی از شناخته‌شده‌ترین نیروهای محرکه در تجهیزات صنعتی سنگین است. سکوی بارگیری ساخته‌شده با چنین مکانیسمی از قطعات مکانیکی نسبتا زیاد، موتور و جعبه‌ی فرمان الکتریکی تشکیل‌شده که نیروی الکتریکی را به مکانیکی تبدیل می‌کنند. این محصول، بسته به قدرت موتور، ابعاد، ضخامت صفحه، می‌تواند قابلیت تحمل وزن نسبتا بالایی داشته باشد. دستور حرکت همسطح کننده الکترومکانیکی نیز با استفاده از کلید، دکمه، ریموت کنترل، سنسور یا دیگر سیستم‌های هوشمند صادر شود.

_

سکوی بارگیری هیدرولیک

یکی از اصلی‌ترین سیستم‌های نیروی محرکه برای سکوی بارگیری، سیستم هیدرولیک است. نیروی محرکه‌ی چنین سکویی، علاوه بر بخش‌های مکانیکی و الکتریکی، شامل پمپ، مخزن روغن و نیز خود روغن است. با اعمال فرمان حرکت به‌صورت الکتریکی یا الکترومغناطیسی، موتور، روغن را از مخزن وارد سیلندرها و بازوها کرده و با انواع پیستون، نیروی لازم را به جهات موردنظر هدایت می‌کند. درحقیقت، این سیستم، نیرو را با استفاده از فشار مایعات منتقل می‌کند.

لازم به ذکر است که بیشتر انواع سکوی بارگیری هیدرولیک به‌صورت دفنی و با ابعاد و تحمل وزن بالا تولید می‌شوند. همچنین اگر صفحه‌ی سکو، دارای لبه‌ی جداگانه باشد، بهتر است که این بخش نیز به سیلندرها و اهرم‌های هیدرولیک مجهز شده تا ضمن امکان حرکت مستقل، تحمل وزن بالایی داشته باشد.

مزایای سکوی بارگیری هیدرولیک

روغن موجود در سیستم هیدرولیکی، هدررفت انرژی را کاهش داده و نیرو با دقت بیشتری انتقال می‌دهد. این سیستم، قطعات مکانیکی کمتری نسبت به سیستم‌های الکترومکانیکی دارد و به‌همین‌دلیل، هزینه‌های نگهداری‌اش پایین‌تر و احتمال خرابی آن به دلیل کاهش اصطکاک بین قطعات، کمتر است. مکانیسم هیدرولیکی، ظرفیت تحمل بار کل را نیز افزایش می‌دهد.

علاوه‌بر‌این، سرعت حرکت سکوی بارگیری متحرک با استفاده مکانیسم هیدرولیکی، افزایش می‌یابد. کاهش آلودگی صوتی، هنگام حرکت سازه و حرکت نرم‌تر نیز دیگر مزایای استفاده از رمپ بارگیری هیدرولیک هستند. با‌این‌حال، احتمال آتش‌سوزی به دلیل نشت روغن و لزوم توجه به تعویض به‌موقع آن، ازجمله نکاتی هستند که هنگام استفاده از این محصول باید به آن‌ها توجه کرد.

سکوی بارگیری هیدرولیک
سکوی بارگیری هیدرولیک

سکوی بارگیری دستی

یکی از محبوب‌ترین انواع همسطح کننده، نوع دستی آن است. در ساخت و طراحی این محصول، سیستم برقی حذف‌شده و درعوض، نیروی انسانی باید با استفاده از اهرم‌های خارجی، صفحه را به‌حرکت دربیاورد. به‌طورطبیعی، وزن و ابعاد سکوی بارگیری دستی ، نسبت به دو نوع پیشین، کاهش یافته و قدرت آن نیز محدودتر است. بااین‌حال با به‌کارگیری سیستم هیدرولیکی، می‌توان قدرت این سیستم را افزایش داد. سکوی بارگیری دستی به دو شکل دفنی و غیردفنی طراحی و نصب می‌شود.

معروف‌ترین سکوی بارگیری دستی، نوع کوچک یا مینی آن است. این محصول، ابعاد کوچکی و تحمل وزن نسبتا پایینی دارد. بااین‌حال در مکان‌هایی که با محدودیت فضا مواجه بوده یا نیازی به حمل بارهای سنگین ندارند، کاربرد دارد. مکانیسم این دستگاه نیز می‌تواند تماما مکانیکی یا هیدرولیکی باشد.

از مهم‌ترین مزایای همسطح کننده دستی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نصب آسان و سریع
  • کاهش هزینه‌های نگهداری
  • سهولت کاربری
  • قیمت ارزان
  • سرعت بالا در عملکرد
  • مناسب برای مکان‌های صنعتی با زون انفجاری
مزایای همسطح کننده دستی
مزایای همسطح کننده دستی
_

سکوی بارگیری ثابت

علاوه بر سکوی بارگیری متحرک، نوع ثابت این سازه نیز تولید می‌شود. تجهیزاتی که بیشتر در محوطه‌های باز و به‌صورت روکار (بدون دفن در زمین) قرارگرفته و همواره در جای خود ثابت هستند. آن‌ها به‌صورت L‌ یا با اشکال پیچیده‌تر ساخته شده و معمولا به زمین متصل می‌شوند. قیمت سکوی بارگیری ثابت، نسبت به انواع متحرک، ارزان‌تر بوده و اما معایب زیر را می‌توان برای آن‌ها برشمرد:

  • اشغال زیاد فضا
  • دشواری یا عدم امکان تنظیم ارتفاع
  • داغ‌شدن در برابر نور خورشید
  • کاهش طول عمر به دلیل قرارداشتن همیشگی در برابر رطوبت و عوامل شیمیایی خورنده

سکو های بارگیری خاص

یکی از انواع خاص داک لولر، نوع عمودی آن است. این محصول، به‌صورت روکار نصب شده و برای محیط‌های صنعتی روباز ایده‌آل است. سکوی بارگیری عمودی، با گیره‌های خود به لبه‌ی بارانداز نصب‌شده و تا زمان نزدیک‌شدن خودرو، ایستاده می‌ماند. پس‌از‌آن نیز به‌صورت دستی یا الکترومکانیکی باز شده و لبه‌ی دیگر خود را با سطح خودرو، هم‌ارتفاع می‌کند.

داک لولر دستی ، قابلیت انتقال بارهای نه‌چندان‌سنگین را داشته و سرعت مناسبی نیز دارد. علاوه بر محیط‌های روباز، می‌توان آن را در بارانداز انبارهای سرپوشیده نیز نصب کرد. در‌این‌صورت، یکی از مزایای جانبی آن، جلوگیری از برخورد لیفتراک‌های در‌حال‌حرکت در انبار با درب خواهد بود.

سکوی بارگیری پنوماتیکی نیز یکی دیگر از انواع این تجهیزات است که نیروی محرکه‌ی آن به‌وسیله‌ی یک پمپ باد پرفشار، تامین می‌شود. این سیستم نیز توان تحمل وزن بالایی داشته؛ اما به دلیل تعدد قطعات مکانیکی و مکانیسم پیچیده، محبوبیت کمتری دارد. بااین‌حال، درصورت احتمال وقوع حریق در محل و نیاز به قدرت بسیار بالا، می‌توان از این مکانیسم استفاده کرد.

گارانتی سکوی بارگیری
گارانتی سکوی بارگیری

خرید سکوی بارگیری

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها هنگام خرید سکوی بارگیری متحرک، قیمت انواع این تجهیزات نسبت به یکدیگر است. همانطور‌که می‌توان حدس زد، قیمت سکوی بارگیری دستی و کوچک نسبت به دیگر انواع این محصول، ارزان‌تر است. در رده‌های بعدی نیز سکوی‌های بارگیری دستی هیدرولیکی بزرگتر، عمودی، الکترومکانیکی، هیدرولیکی و پنوماتیکی قرار می‌گیرند.

شرکت پاناتین پارس تولیدکننده‌ی انواع تجهیزات حفاظتی و امنیتی ازجمله درب‌های اتوماتیک، درب ضدانفجار، راهبند، بالابر و سکوی بارگیری در کشور ماست. این شرکت، طی بیش از دو دهه فعالیت خود در این صنعت، ارتباط نزدیکی با تولیدکنندگان قطعات و مواد اولیه در اروپا برقرار کرده است. این موضوع در کنار خط تولید مدرن، نیروی انسانی متخصص و سیستم طراحی هوشمند، مهم‌ترین ویژگی‌های تولیدات این شرکت هستند.

از مزایای خرید انواع سکوی بارگیری از پاناتین پارس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طراحی تخصصی و سفارشی متناسب با نیازها، انتظارات و محدودیت‌های مشتری
  • ارائه‌ی گارانتی سکوی بارگیری با شرایط عالی
  • قیمت‌های مقرون‌به‌صرفه
  • سرعت بالا در ثبت سفارش، طراحی، تولید، ارسال و نصب
  • مشاوره‌ی فنی هنگام خرید
  • اعزام فوری تعمیرکار هم سطح کننده

با ثبت سفارش اینترنتی، ارسال پیام در اپلیکیشن‌های واتس‌اپ و تلگرام و یا تماس تلفنی با کارشناسان ما، می‌توانید نسبت به دریافت مشاوره و ثبت درخواست طراحی سکوی بارگیری خود اقدام کنید.

خرید سکوی بارگیری
خرید سکوی بارگیری

آیا سوالی دارید؟

لطفا سوالات زیر را بخوانید و اگر پاسخ شما را پیدا نکردید، لطفا  سؤال خود را برای ما ارسال کنید، تیم ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهد داد.

بله؛ با تماس تلفنی، ارسال پیام یا ثبت سفارش اینترنتی، می‌توانید درخواست تعمیرات خود را ثبت کنید.

این موضوع به ابعاد و مکانیسم تجهیزات بستگی دارد. کارشناسان ما در مرحله‌ی ثبت سفارش، برنامه‌ی زمانی بازدید، طراحی و نصب را به شما اعلام می‌کنند.

بله. پاناتین پارس، امکان هرچه خودکارترکردن این تجهیزات را فراهم کرده است.

برای درخواست مشاوره با ما در ارتباط باشید.

آیا اطلاعات ما مفید بود؟

خوشحال میشیم به ما امتیاز بدی!

میانگین امتیاز ها 0 / 5. تعداد 0

No votes so far! Be the first to rate this post.