راه بند هیدرولیک
فارغ از شکل، نوع حرکت و اندازهی راهبندها، نحوهی انتقال قدرت در آنها نیز متفاوت بوده و عمدتا به دو دسته هیدرولیکی و الکترومکانیکی تقسیم میشود. دراینبین انواع راهبند هیدرولیکی به دلیل مزایای متعددشان بیشتر مورد توجه قرار گرفتهاند. سیستم هیدرولیکی را میتوان در انواع راه بند از پارکینگی تا راهبندهای عظیمالجثهی ضد تروریستی مشاهده کرد. آنها با استفاده از قوانین فیزیکی مربوط به انتقال قدرت از طریق فشار مایعات کار کرده و عمدتا گرانتر از انواع الکترومکانیکی هستند.
درنظر گرفتن مزایا و معایب راه بند هیدرولیکی ، نکتهی مهمی است که هنگام خرید این محصول باید به آن توجه کنید. مکانیسم هیدرولیکی بهطورکلی پیچیدگیهای بیشتری نسبت به مکانیسم الکترومکانیکی و حتی پنوماتیکی دارد. به همین دلیل حتما لازم است که در تهیهی راهبندی با این سیستم حتما کیفیت قطعات و میزان خدمات پس از فروش آنها را نیز مورد توجه قرار دهید.
شرکت پاناتین پارس، یکی از شناختهشدهترین تولیدکنندههای انواع راه بند هیدرولیک در کشور ماست. این شرکت از قطعات تماما خارجی در محصولات خود استفاده کرده و ضمن طراحی مکانیسمهای پیچیده و اختصاصی، خدمات پس از فروش گستردهای نیز بر روی محصولات خود ارائه میدهد.
راهبند هیدرولیکی چیست؟
برای پاسخ به سوال راهبند هیدرولیکی چیست؟ ابتدا باید سیستمهای هیدرولیکی و قوانین حاکم بر آنها را بدانید. بهطورکلی منظور از سیستم هیدرولیک در انتقال قدرت، سیستمی است که نیروی بین قطعات مکانیکیاش را با استفاده از فشار مایعات انتقال میدهد. این سیستمها عمدتا شامل بخشهای زیر هستند:
- پمپ
- سیلندر و پیستون
- روغن و مخزن آن
- شیلنگ پمپاژ
در یک سیستم اتوماتیک هیدرولیک یا الکتروهیدرولیک که در ساخت انواع راه بند هیدرولیک نیز معمول است، موتور برقی هم به این سیستم اضافه میشود. قانون پاسکال، اصلیترین قانون فیزیکی حاکم بر سیستمهای هیدرولیک است. عملکرد چنین سیستمی را میتوان به مراحل زیر خلاصه کرد:
- روشنشدن موتور و پمپاژ روغن از پمپ به داخل سیلندرها
- اعمال توسط پیستونها بر مایع در درون سیلندرها
- انتقال نیروی روغن به قطعات مکانیکی در جهات موردنظر
- حرکت قسمتهای انتهایی سازه
ما بهترین خدمات مشاوره را در پاناتین پارس به شما ارائه میدهیم، همین حالا با ما تماس بگیرید.
اجزای تشکیلدهنده راهبندهای هیدرولیکی
راهبندهای هیدرولیکی چه از نوع هیدرولیکی مکانیکی یا الکتروهیدرولیکی (راهبند) از سازوکار گفته شده در قسمت قبلی پیروی میکنند. مسلما هدف نهایی در چنین سازهای، حرکت قسمت مانع و استقرار آن در موقعیت موردنظر، اعم از باز یا بسته است. اجزای تشکیلدهندهی راهبند هیدرولیکی ترکیبی از اجزای راهبند و سیستمهای هیدرولیکی بوده و عبارتند از:
- سیستم برق شامل موتور الکتریکی، جعبه اتصال برق ورودی، مدار فرمان الکترونیک، منبع تغذیه
- میلهها یا اهرمهای تعبیهشده برای حرکت صرفا دستی یا مکانیکی مانند خلاصکن دستی
- پمپ هیدرولیک
- مخزن روغن، روغن و دریچهی افزودن آن
- سیلندرهای راست و چپ، شیلنگها و پیچهای متصل به آنها
- خنک کننده پمپ و موتور
- محفظهی حول تجهیزات داخلی یا کاور
- میله یا صفحهی بیرونی راه بند که قرار است بهعنوان ضربهگیر یا ممانعتکننده از ورود و خروج عمل کند.
- انواع سنسور و تجهیزات هوشمندسازی مانند دوربین پلاکخوان، RFID، سیستم اخذ عوارض و اسکنر زیر خودرو و غیره
- انکودر
- قطعات فلزی و مکانیکی، یراقآلات، پیچها و پلیت متصلشده به زمین
لازم به ذکر است که توزیع سیلندرها معمولا بهگونهای انجام میشود که تقسیم فشار درستی روی هریک از آنها صورت بگیرد. همچنین هر سیلندر شامل یک شیلنگ و پیچ تخلیهی هوای مخصوص به خود است.
کاربرد راه بند هیدرولیک
مزایای راه بند هیدرولیکی “hydraulic automatic barriers” که در ادامه آنها را بررسی میکنیم، ممکن است هر مصرفکنندهای را برای استفاده از آنها قانع کنند. بااینحال این سیستم بیشتر برای انواع راه بند با وزن و اندازهی سنگین یا راهبندهایی که نیاز به سرعت عملکرد بالا دارند استفاده میشود.
تفاوت راهبند هیدرولیک با الکترومکانیک
راه بند هیدرولیکی یا الکتروهیدرولیکی، اساسا بهعنوان مکانیسم بهبودیافتهی راهبند الکترومکانیکی مطرح میشود. قبلا اجزاء یک سیستم هیدرولیکی را بررسی کردیم؛ حال برای درک بهتر تفاوت این دو باید اجزای یک راهبند الکترومکانیکی را بدانیم.
سیستم برق این راهبند، بدنه، پایه و میله یا صفحهی مانع راه بند الکترومکانیکی تقریبا مشابه راه بند هیدرولیک است؛ اما تفاوت اصلیشان در مکانیسم انتقال قدرت به قطعات مکانیکی است. در راه بند الکترومکانیکی، این فرآیند تماما توسط قطعات مکانیکی مانند گیربکس، شفت، انواع فنر، میلهی اتصال فنر، بادامک تنظیمکنندهی حرکت میله و پیچ تنظیم قدرت انجام میشود.
به دلیل حذف روغن و سیستم انتقال آن، راه بند الکترومکانیکی، ساختار سادهتر و درنتیجه قیمت ارزانتری نسبت به انواع راهبند هیدرولیکی دارد. هرچند تعداد قطعات مکانیکی آن بهطرز قابلتوجهی نسبت به راه بند هیدرولیک بیشتر است. بااینحال، چنین راهبندی قدرت کمتری نیز داشته و نمیتواند برای جابجایی میلهها یا صفحات سنگین بهعنوان عامل بازدارنده بهکار برود.
لازم به ذکر است که دستور حرکت هر دو راه بند میتواند با استفاده از دکمه یا کلید برق، ریموتکنترل، سیستمهای هوشمند اینترنتی، انواع سنسور و غیره انجام گرفته و در این مورد، تفاوتی بین آنها وجود ندارد. هر دوی آنها به منبع تغذیه مجهز بوده و میتوانند در مواقع اضطراری بهصورت دستی نیز عمل کنند.
انواع راه بند هیدورلیک
راه بند هیدرولیک از جهات مختلفی قابل تقسیمبندی به انواع متفاوتی است. قدرت موتور، تعداد سیلندرها و جزئیات دیگر میتوانند معیارهایی برای دستهبندی باشند. بااینحال ازنظر کاربرد و ظاهر، این راه بند به انواعی که در ادامه بررسی میکنیم تقسیم میشود.
راهبند هیدرولیک میله ای
به این محصول، راهبند هیدرولیک پارکینگی نیز گفته میشود. عنوانی که به اصلیترین محل کاربرد آن، اشاره دارد. راهبندهای میلهای را همهی ما در پارکینگهای عمومی یا ایست و بازرسیها دیدهایم. آنها با استفاده از هر دو مکانیسم الکتروهیدرولیکی و الکترومکانیکی تولید میشوند. نوع هیدرولیکی این محصول، عملکرد سریعتر، نرمتر و بهینهتری ازنظر مصرف انرژی الکتریکی دارد. از سیستم هیدرولیکی در ساخت راهبند بازویی میلهای با میلهی بلند، تاشو یا تلسکوپی سنگین استفاده میشود.
راهبند هیدرولیک بولارد
راهبند بولارد ازجمله بازدارندهترین انواع راه بند محسوب میشوند. آنها شامل تعدادی استوانهی فولادی سنگین هستند که بهمنظور ممانعت از ورود و خروج از محل، درون زمین کار گذاشته شده و در حالت باز به زمین فرو میروند. به دلیل وزن سنگین این استوانهها و تعددشان، عمدتا از سیستم هیدرولیکی در ساخت این راهبند استفاده میشود. این محصول خود یکی از انواع راهبند هیدرولیک پارکینگ نیز محسوب میشود؛ چراکه در این مکان بهویژه پارکینگهای بزرگ و روباز دولتی و سازمانی کاربرد دارد.
راهبند هیدرولیک تیغه ای
راه بندهای تیغه ای یا نیزهای ازجمله راهبندهای بسیار بازدارنده هستند که به شکل نیزه یا تیغه و با زاویهي مورب از زمین بیرون آمدهاند. وزن این راهبندها چندان نیست؛ اما به دلیل نیاز به سرعت و دقت بالا در عملکردشان، معمولا از مکانیسم هیدرولیک در ساخت آنها استفاده میشود.
راهبند هیدرولیک ضد تروریستی
یکی از مهمترین کاربردهای سیستم هیدرولیکی در تولید راهبند دفنی ضد تروریستی است. این راهبندها که به آنها دفنی، نظامی، امنیتی و ضد انتحاری نیز گفته میشود؛ معمولا سنگین و بزرگ بوده و تنها به واسطهی مکانیسم هیدرولیکشان میتوانند عملکرد مناسبی داشته باشند. بیشتر انواع این راهبند دفنی هستند؛ به این معنی که پایه، موتور و تجهیزات هیدرولیک آنها در درون زمین دفن شده و قسمت مانع در زمان مناسب به روی زمین منتقل میشود. شرکت پاناتین پارس، انواع عمیق، نیمهعمیق، نیزهای و روسطحی این محصول را تولید میکند.
مزایای راه بند هیدرولیکی
بررسی مزایا و معایب راه بند هیدرولیکی میتوانند کیفیت و اطمینان از خرید شما را بالا ببرد. در ابتدا مزایای این سیستم را بررسی میکنیم.
قدرت بالا
سیستم هیدرولیکی، سبب افزایش قدرت موتور و توانایی بیشتر آن برای حرکتدادن قطعات سنگین میشود. همچنین این مکانیسم انتقال نیرو، اتلاف بسیار کمتری نسبت به سیستم الکترومکانیکی داشته و این قابلیت را دارد که نیرو را با دقت بیشتری به جهات موردنظر هدایت کند. به همین دلیل، استفاده از سیستم هیدرولیک در ساخت راهبندهای سنگین تقریبا یک ضرورت است.
کاهش استهلاک موتور و قطعات
روغن موجود در سیلندرها و پیستونهای راه بند هیدرولیک ، جایگزین برخی قطعات مکانیکی در سیستم الکترومکانیک شده است. به همین دلیل استهلاک قطعات این سیستم بهخوبی کاهش یافته و کل راه بند به شکل نرمتری کار میکند. عملکرد نرمتر و پربازدهتر، سبب کاهش فشار به موتور، جلوگیری از داغشدگی زودهنگام آن و قطعات به دلیل کاهش اصطکاک آنها با یکدیگر میشود. موضوعی که درنهایت به عملکرد بهینه، کاهش مصرف انرژی و پیشگیری از خرابی زودهنگام کل سیستم راه بند منجر خواهد شد.
افزایش سرعت عملکرد
اگر دو راهبند مشابه با اوزان برابر که یکی دارای مکانیسم الکترومکانیکی و دیگری الکتروهیدرولیکی است را درنظر بگیریم، سرعت عملکرد راهبند الکتروهیدرولیکی بیشتر خواهد بود. این موضوع مستقیما متاثر از افزایش قدرت موتور راهبند و کاهش اصطکاک بین قطعات است. افزایش سرعت، یک شاخص مهم برای راهبندهای امنیتی است. این موضوع هنگام حرکت دستی راهبند نیز صدق میکند.
امکان طراحی پیچیده راهبند
در برخی مکانها نیاز است که شکل راهبند و مسیر انتقال قدرت موتور تا ضربهگیر به شکل پیچیدهتری طراحی شود. در این موارد، سیستم هیدرولیکی، کارایی و انعطاف پذیری بیشتری خواهد داشت. این در حالی است که طراحی راهبند الکترومکانیکی با ویژگیهای مشابه احتمالا نیازمند قطعات بسیار زیادی است که علاوه بر افزایش هزینه ها، سبب کاهش بازدهی نیز میشود؛ چراکه هر قطعه، اصطکاک و هدررفت انرژی مشخصی نیز در بر دارد.
کاهش سروصدا
کاهش اصطکاک بین قطعات و فشار وارده بر موتور، به کاهش سروصدای کل سیستم راه بند هیدرولیک منجر میشود. موضوعی که برای بسیاری از مکانها، ازجمله پارکینگهای پرتردد، مهم بوده و سبب برقراری آرامش بیشتر در محیط میشود.
کاهش مصرف انرژی
همانطور که گفتیم سیستم هیدرولیکی قدرت بیشتری نسبت به سیستم الکترومکانیکی دارد. بنابراین نیروی موتور لازم برای حرکت یک راهبند با وزن مشخص با استفاده از سیستم هیدرولیکی، نسبت به سیستم الکترومکانیکی، کمتر خواهد بود. موضوعی که درنهایت سبب کاهش مصرف انرژی و هزینههای مربوط به آن میشود. افزایش سرعت نیز خود عاملی برای کوتاهشدن زمان عملکرد موتور و درنتیجه کاهش مصرف انرژی آن است.
معایب راه بند هیدرولیک
اما معایب خرید راهبند هیدرولیکی چیست؟ نمیتوان گفت که یک سیستم حرکتی سراسر مزایاست و برتری مطلقی بر دیگر سیستمها دارد. از این رو در ادامه، معایب راهبند هیدرولیک را نیز بررسی میکنیم.
آلودگی محیط زیست
درست است که مصرف انرژی الکتریکی در راه بند هیدرولیک ، کاهش مییابد؛ اما روغن موجود در این سیستم درنهایت وارد چرخهی محیطزیست شده و سبب آلودگی آن خواهد شد. استفاده از روغنهای با آلایندگی کمتر، طول عمر بیشتر و استانداردهای کیفی بهتر* میتواند آلودگیهای این سیستم را کاهش دهد.
امکان نشت روغن
درصورت عدم نظارت و سرویسهای بهموقع، تکانهای شدید و یا نصب نادرست، امکان نشت روغن از سیلندر، محفظه، شیلنگ یا هر بخشی که با این مایع درگیر است* وجود دارد. اتفاقی که علاوه بر آلودگی محیطزیست، افزایش مصرف روغن، کاهش بازدهی و خرابی زودهنگام قطعات، ممکن است سبب آتشسوزی نیز بشود.
حساسیت بیشتر به دما و گردوغبار
بهطورکلی، امکان یخزدگی روغن در سیستم هیدرولیک، وابستگی کیفیت عملکرد آن به دما را افزایش میدهد. این واقعیت در مورد دماهای بسیار بالا نیز صدق میکند. برای چنین شرایط آبوهوایی باید از روغنهایی با استانداردهای مناسب استفاده کرده که احتمالا سبب افزایش هزینهها میشود. علاوه بر این، ورود گردوغبار به محفظهی روغن یا دیگر بخشها میتواند خاصیت ارتجاعی و انتقال نیروی روغن را پیش از موعد مقرر به اتمام برساند.
قیمت بالاتر
بهطورکلی، سیستم هیدرولیک نسبت به سیستم الکترومکانیک درصورت ثابت بودن دیگر معیارها، قیمت بالاتری دارد. همچنین روغن این سیستم باید در زمان مشخص تعویض شود. تخصص و هزینهی تعمیرات این سیستم نیز معمولا بالاتر است؛ هرچند همانطورکه گفتیم، این سیستم نسبت به سیستمهای در شرایط معمول، استهلاک و نیاز کمتری به تعمیرات دارد.
خرید راه بند هیدرولیک
شرکت پاناتین پارس یکی از اصلیترین تولیدکنندههای انواع راهبند هیدرولیک پارکینگی بولارد و میلهای و راه بند هیدرولیک ضد انتحاری در کشور ماست. این شرکت در تولیدات خود از قطعات، موتورها و یراقآلات برندهای معتبر اروپایی استفاده و خط تولید خود را به فناوریهای روز دنیا مجهز کرده است. از مهمترین مزایای خرید راه بند هیدرولیک از این شرکت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان طراحی اختصاصی و تنوع محصولات
- طراحی هوشمند با رعایت استانداردهای بینالمللی درجهت افزایش امنیت، بازدهی و کاهش مصرف انرژی
- تولید و نصب سریع
- خدمات پس از فروش گسترده
- قیمت مقرونبهصرفه با توجه به خط تولید مدرن، ارتباط مستقیم با تامینکنندگان قطعه و کاهش چرخهی فروش
- ارائهی مشاوره در زمان خرید
بهمنظور خرید انواع راهبند هیدرولیکی میتوانید از طریق تماس تلفنی، ارسال پیام در واتساپ و تلگرام یا ارسال ایمیل با کارشناسان ما تماس حاصل کرده و نسبت به استعلام قیمت راه بند هیدرولیکی ، دریافت مشاوره و ثبت سفارش خود اقدام نمایید.
پرسش های متداول
لطفا سوالات زیر را بخوانید و اگر پاسخ شما را پیدا نکردید، لطفا سؤال خود را برای ما ارسال کنید، تیم ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهد داد.
کیفیت قطعات، قدرت موتور و اعتبار برند آنها از مهمترین عوامل موثر در قیمت راه بند هیدرولیکی هستند.
بله برای این منظور باید از اهرم مخصوص استفاده کنید.
روغنهای مختلف، سیکلهای متفاوتی دارند. این موضوع باید هنگام نصب یا خرید، توسط کارشناسان به اطلاع شما برسد.
برای درخواست مشاوره با ما در ارتباط باشید.
آیا اطلاعات ما مفید بود؟
خوشحال میشیم به ما امتیاز بدی!
میانگین امتیاز ها 0 / 5. تعداد 0
No votes so far! Be the first to rate this post.