معرفی انواع جک برقی
گزینههای مختلفی برای کنترل درب پارکینگ وجود دارد که یکی از آنها جک برقی است. خود جک برقی نیز به انواع مختلفی تقسیمبندی میشود. بهمنظور معرفی انواع جک برقی باید با مکانیسم ای متفاوت هر جک آشنا شده و درنتیجه، نقاط و ضعف قوت آن در برابر انواع دیگر، شناسایی کرد. بااینحال، هدف همه جکها یکسان است. آنها وظیفه کنترل و بازوبسته کردن درب پارکینگ را به شکلی ایمن و راحت بر عهده دارند.
در این مقاله که آن را معرفی انواع جک برقی نام نهادهایم، هر سه مدل جک برقی را معرفی میکنیم. در ضمن معرفی هر جک، مزایا و معایبش را نیز شرح میدهیم. هر صاحبخانه بسته به انتظارات، امکانات و محدودیتهایش میتواند با مطالعه این مقاله، مناسبترین گزینه را برای خود انتخاب کند.
جک برقی قرقره ای
جک برقی قرقرهای که در دنیا به اسم جک شفت (Jackshaft) نیز شناخته میشود از اولین انواع جک برقی در برابر جکهای مکانیکی محسوب میشود. بهمنظور معرفی انواع جک برقی به صورت کامل، باید بگوییم که این جک ابتدا در کشور آلمان تولید و به بازار عرضه شده است.
جک قرقرهای، به هیچ زنجیر یا ریل مکانیکی برای حرکت، متکی نیست. در عوض، یک موتور الکتریکی دارد که در بالا یا کنار دیوار جنبی درب پارکینگ، نصب شده است. این موتور با مکانیسمهایی مانند هیدرولیکی یا ترکیبی از الکتریکی و مکانیکی (الکترومکانیکی) نیروی مکانیکی تولید کرده و درب را به حرکت در میآورد.
روشن کردن سوئیچ موتور این جک معمولا به یک جریان 24 ولت DC نیاز دارد و که درب را در یک زنجیره و روی یک ریل، بالا بکشد. این نیرو قرقرهها و کابلها را به حرکت درآورده و حول یک محور چرخانده و جمع میکند. در هنگام بسته شدن درب نیز موتور، معکوس شده و در نتیجه شل شدن کابلها درب پایین میآید.
مزایای جک برقی کرکره ای
در راستای معرفی انواع جک برقی ، بهتر است به مزایا و معایب آنها نیز اشاره کنیم. جک برقی قرقرهای علاوهبر کارایی بالا و قابل اعتمادی که دارد، یکی از بیصداترین انواع جکهاست. این جک، قطعات متحرک کمتری نسبت به جکهای دیگر داشته و بنابراین، نیاز به مراقبت و تعمیر کمتری دارد. از دیگر مزایای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نیاز به فضای کم
- ظاهر مرتب و خلوت
- مناسب انواع پارکینگ با ارتفاع مختلف
تنها نقطه ضعف این جک، قیمت نسبتا بالاتر آن نسبت به جکهای دیگر است.
جک برقی بازویی
در ادامه معرفی انواع جک برقی به یکی از پرکاربردترین جکها میپردازیم. این جک، جک بازویی یا لولایی نام دارد. عملکرد آن به این صورت است که موتور الکتریکی از طریق یک بازو به قسمت بالایی درب پارکینگ نیرویی رو به بیرون یا داخل وارد کرده و با اتکا به لولای درب، آن را باز میکند.
در این جک بهجای ریل و قرقره از اهرمهایی با پیچ و رزوههای مختلف استفاده شده است که نیروی هیدرولیکی یا الکترومکانیکی را به درب، منتقل میکنند. موتور این جک میتواند در کنار درب یا بالای آن، نصب شود. جک بازویی، خود، به دو دسته مخصوص دربهای تکلنگه یا دولنگه تقسیم میشود.
مزایا و معایب جک برقی بازویی
در ضمن معرفی انواع جک برقی ، باید به مزایای جک برقی بازویی در مقابل دیگر انواع جک، اشاره کرد. از آنجاکه این جک، نیازی با مقابله با نیروی گرانش برای بازوبسته کردن درب (مانند جک قرقرهای) ندارد، قدرت بهتری نسبت به آن دارد. همچنین، نگهداری و تعمیر آن، آسان است.
مزیت بزرگ و شاید اصلی این جک، سرعت بالای عملکرد آن است. به طور متوسط جک بازویی در انواع مرغوبش، 25 تا 30 سانتیمتر در ثانیه حرکت کرده که بسیار سریعتر از دیگر جکها با سرعت 15 الی 20 سانتیمتر در ثانیه، است.
برای پارکینگهای بزرگ با دربهای سنگین، بهترین گزینه استفاده از جک برقی بازویی است؛ چراکه این جک، ازنظر دامنه حرکتی و قدرت موتور، تنوع بالایی دارد.
دیگر مزیتهای جک برقی بازویی، قیمت مناسب و خدمات گسترده آن است. به این معنی که به سبب شناختهشدهتر بودنش نسبت به دیگر جکها تعمیرکاران و تیمهای نصب بیشتری با آن آشنا هستند.
دیگر نقطه قوت بارز این جک، این است که به فضای زیادی جهت بازوبسته کردن لنگههای درب نیاز دارد. فضایی که میتوانست جهت پارک و تردد راحتتر خودروها مورداستفاده قرار گیرد. در واقع، میتوان گفت که این جک، بیشتری فضا را نسبت به دیگر جکها اشغال میکند. همچنین، سروصدای آن کمی نسبت به دیگر انواع جک برقی، بیشتر است.
جک برقی ریلی
آخرین جکی که در معرفی انواع جک برقی به آن خواهیم پرداخت، جک ریلی است. جک ریلی، یک از گزینههای محبوب برای ساختمانهایی است که با مشکل کمبود فضای پارکینگ مواجه هستند. جک برقی ریلی، شامل یک موتور و ریل است که زیر و بالای درب پارکینگ، نصب شده و درب روی آن به صورت افقی، جمع یا باز میشود.
جک ریلی برای دربهای بزرگ و سنگین یا کوچک و سبک، ایدهآل است. مانند دیگر انواع جک، موتور آن نیروی الکتریکی را به روشهای هیدرولیکی یا الکترومکانیکی به انرژی مکانیکی تبدیل کرده و درب را روی ریل، جابجا میکند.
مزایا و معایب جک برقی ریلی
همانطور که گفته شد، اولین مزیت این جک، اشغال فضای کم است. بهگونهای که خودروها میتوانند آزادانهتر در پارکینگ حرکت کرده و پارک کنند. از دیگر مزایا و معایب آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قدرت نسبتا برابر با قدرت جک بازویی
- سرعت پایینتر از جک بازویی
- قطعات بیشتر و در نتیجه تعمیر سختتر
- قیمت بیشتر از جک بازویی
انواع جک برقی در یک نگاه
جک برقی درب پارکینگ، ازجمله تکنولوژی هایی است که با بزرگتر شدن ساختمانها و بیشتر شدن رفتوآمد خودروها به کمک راحتی و امنیت فضای پارکینگ آمده است. این تکنولوژی در همه انواعش از یک موتور برای تبدیل نیروی الکتریکی به مکانیکی، استفاده میکند. موتور در جایی کنار دیوار یا بالای درب، نصب شده و آن را به شکل هیدرولیکی یا الکترومکانیکی، به حرکت درمیآورد.
همانطور که در این مقاله گفتیم، جک برقی درب پارکینگ، شامل جک قرقرهای، جک بازویی و جک ریلی میشود. در ضمن معرفی انواع جک برقی مزایا و معایب آنها را نیز بررسی کرده و عنوان کردیم جکهای قرقرهای و ریلی فضای کمتری نسبت به جک بازویی، اشغال میکنند.
آیا اطلاعات ما مفید بود؟
خوشحال میشیم به ما امتیاز بدی!
میانگین امتیاز ها 0 / 5. تعداد 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
بدون دیدگاه