نصب جک برقی پارکینگ یک کار تخصصی است که بسته به نوع جک، روشهای متفاوتی دارد. پیشاز آن که به آموزش نحوه نصب جک برقی بپردازیم باید انواع این جک را بشناسیم. جک برقی ریلی و بازویی دو نوع کلی هستند که مکانیسم عملکردیشان با یکدیگر متفاوت است. جک بازویی با تکیه بر لولاهای درب و جک ریلی نیز توسط ریل، حرکت میکند.
با توجه به اینکه شرایط فیزیکی هر درب اتوماتیک پارکینگی و دیوارهای پیرامونیاش با دیگر دربها متفاوت است، میتوان گفت که نصب یک جک برقی در محلهای مختلف نیز میتواند، متفاوت باشد. در این مقاله، مراحل نصب جک برقی را در انواع مختلفش، شرح خواهیم داد. درصورتیکه به هر دلیل، قصد یادگیری این مبحث را دارید، این مقاله میتواند بهعنوان راهنمای شما عمل کند.
راهنمای نصب جک برقی پارکینگ بازویی
مرحله اول: برای نصب جک برقی بازویی، ابتدا لازم است که موقعیت دیوار و درب را بررسی کنیم. همواره کلاف درب که محکمترین جای آن است، برای نصب بازوهای جک درنظر گرفته میشود. همچنین، باید جای مناسب با زاویه استاندارد را برای پایههای عقب جک انتخاب کرد.
مرحله دوم: در این مرحله، باید پلیتی از جنس نبشی یا ناودانی را جهت نصب پایه عقب بازوی جک در دیوار، قرار داد. این کار در برخی موارد، نیاز به کندهکاری دارد. مختصات دقیق محل قرارگیری لولا نیز معمولا در دفترچه هر جک، قید شده است. ضخامت پلیت باید حداقل یک سانتیمتر بوده و یک طرفش به درب و طرف دیگرش به میلگرد زاویهدار فرورفته در دیوار، جوش داده شود.
مرحله سوم: در مرحله بعد، بهسراغ نصب پایهها میرویم. برای این کار باید با توجه به دفترچه راهنما پایه عقب را با زاویه مناسب و در فاصله ذکرشده در دفترچه، روی پلیت جوش دهید. حال میتوانید جک را با اتکا به پین عقب روی درب، ببندید. پایه جلو را نیز روی بازو قرار دهید و با خلاص کردن جک و بستن کامل شفت آن، درب را تاجایممکن، باز کنید. سپس پایه جلو را با خالجوش نگه داشته و با یک بار باز و بسته کردن درب از عملکرد آن مطمئن شوید. پسازآن، میتوانید با برداشتن بازو، پایهها را روی درب و دیوار، نصب کنید.
مرحله چهارم: پس از رد شدن از سختترین مرحله نصب جک برقی ، نوبت به نصب تابلو فرمان، چشمی و فلاشر میرسد. تابلو باید در فاصله حدودا یکونیم متری زمین و با فاصله از درب، نصب شود. فلاشر نیز بیرون درب و بالای دیوار و چشمیها بیرون درب و در فاصله 40 سانتیمتری زمین، روبهروی یکدیگر نصب میشوند.
مرحله پنجم: حال لازم است که سیمکشی تابلو به بازوها، فلاشر و چشمیها انجام شود. معمولا ساختمانسازها برای نصب جک برقی پارکینگ، پیشبینی خاصی نمیکنند؛ بنابراین در این مرحله، نیاز به سوراخکاری خواهید داشت. بهترین کار این است که از چهارچوب درب برای مسیر سیمکشی استفاده کنید. تمیز انجام دادن این کار در نصب جک پارکینگ ، بسیار مهم بوده و در ظاهر آن تاثیرگذار است.
مرحله نهایی: در مرحله آخر، باید سیمها از طرف دیگر تابلو فرمان به ترمینالهای مدار کنترل وصل شوند. پسازآن، درب را نیمه باز و از حالت خلاص، خارج کنید. با وصل ورودی برق، تنظیمات زمانی مربوطه را انجام داده و ریموت را فشار دهید. درصورتیکه همه مراحل نصب جک برقی را بهدرستی انجام داده باشید، درب به راحتی، باز میشود.
آموزش نحوه نصب جک برقی ریلی
جک برقی ریلی نوع دیگری از جک اتوماتیک است که با استفاده از موتور و چرخدنده درب را باز و بسته میکند. نصب این جک ازنظر اصول کلی، شبیه به نصب جک برقی بازویی است که در اینجاآن را مرور میکنیم.
نخست، مانند جک بازویی، باید پلیت را جایگذاری کرد. پلیت میتواند به زمین یا سقف با جوشکاری یا رولبولت متصل شود.
دو قطعه مهم در جک ریلی برقی، دندههای شانهای و ریل موتور هستند. این دو قطعه با حرکت روان بر روی یکدیگر، درب را باز و بسته میکنند. مرحله بعدی این است که دندههای شانهای را موازی با چرخدندههای موتور، جایگذاری کنید.
مرحله سوم در آموزش نحوه نصب جک درب پارکینگ “install automation for gates“، نصب برد است که مشابه این کار در آموزش نصب جک پارکینگ بازویی است. پسازآن نیز باید سیمکشیهای لازم برای اتصال برد به چشمیها و فلاشر را انجام داد. پس از سیمکشی نیز نوبت به شناسایی قطعات جک میرسد که در بخشی جداگانه شرح خواهیم داد.
تنظیم برد و ریموت جک برقی پارکینگ
یکی از مراحل مهم در آموزش نصب جک درب پارکینگ ، تنظیم برد آن است. برد یا مرکز فرمان، قسمتی از جک برقی است که دستورات لازم برای عملکرد درب را از ریموت کنترل دریافت و صادر میکند. این بخش از قطعات مختلفی مانند برد اصلی، ترانس تغذیه، کارت رادیویی، فیوز، سوئیچ، لامپهای LED و صفحه نمایشگر تشکیل شده است.
انواع برد، تنظیمات متفاوتی نیز دارند؛ بااینحال همه آنها از اصولی کلی پیروی میکنند که در این بخش، آنها را شرح میدهیم.
ابتدا باید دکمههای F و + را بهصورت همزمان فشار داده و وارد منوی تنظیمات شویم. در این منو، حالتهای مختلف زیر را میتوان برای نحوه باز و بسته شدن درب، تنظیم کرد:
- E. باز و بسته شدن با ریموت
- باز شدن با ریموت و بسته شدن خودکار پس از زمان تعیینشده
- S. باز شدن با ریموت و بسته شدن هم بهصورت خودکار و هم با ریموت
- جدا کردن رلههای باز و بسته
- حرکت کردن درب تا زمانی که دکمه، نگه داشته شده است.
گزینه های دیگری نیز مانند تنظیم قدرتهای اولیه و ثانویه (F1 و F2) و زمانبندی موتور (EL) نیز در این بخش، قابل تنظیم هستند. تنظیم زمان بسته شدن اتوماتیک نیز با علامت PA نشان داده شده و میتوان آن را بین یک تا چهار دقیقه، تنظیم کرد.
در مورد بردهای پیشرفته، گزینههای دیگری ازجمله موارد زیر ظاهر میشوند که میتوان هرکدام از آنها را فعال یا غیرفعال کرد.
- حداکثر نیرو برای شروع حرکت (BO).
- پیش فلاشر (PF) که پنج ثانیه پیش از شروع حرکت، روشن میشود.
- نیروی معکوس به منظور باز کردن قفل (R5).
- اختلاف زمانی باز شدن لنگه های درب در جکهای بازویی (OD).
- نیروی اضافه برای بستن قفل (C5).
- بررسی سلامت چشمیها پیش از حرکت (F5).
سپس، گزینه مدتزمان قابلتنظیم برای روشن ماندن چراغ 24 ولت با علامت SP، ظاهر میشود. میتوان آن را از یک تا چهار دقیقه، تنظیم کرد.
تنظیم ریموت کنترل و برد مرکزی
یکی دیگر از مراحل آموزش نحوه نصب جک برقی ، تنظیم کردن ریموت و برد با یکدیگر است. برای انجام این کار ابتدا نمایشگر برد را روشن کنید. صفحه نمایشگر، بسته به مدل آن، چند ثانیه، روشن خواهد بود. در این مدت باید یکی از دکمههای ریموت را فشار دهید. چشمکزن شدن صفحه نمایش به معنی تنظیم شدن آن است. با تکرار این مراحل برای همه دکمههای ریموت، کار تنظیمات این دو قطعه، انجام خواهد شد.
نصب جک درب پارکینگ در یک نگاه
آموزش نحوه نصب جک برقی بسته به نوع جک، میتواند تفاوتهایی داشته باشد. بااینحال همه آنها در نصب پلیت، نصب برد، نصب فلاشر و چشمی ها و سیم کشی مشترک هستند. در راهنمای نصب جکهای بازویی که در این مقاله مطرح کردیم، نصب پلیت از سخت ترین مراحل بود. این کار در مورد نصب جکهای ریلی، کمی سادهتر است.
پس از نصب جک برقی پارکینگ به صورت فیزیکی، نوبت به تنظیم کردن ریموت با برد مرکزی و تنظیمات خود برد میرسد. در این تنظیمات، نحوه باز و بسته شدن درب و مدت زمانی که طول میکشد تا درب بسته شود، انجام میشود.
آیا اطلاعات ما مفید بود؟
خوشحال میشیم به ما امتیاز بدی!
میانگین امتیاز ها 0 / 5. تعداد 0
No votes so far! Be the first to rate this post.
بدون دیدگاه